BANJA: Četiri krivične prijave protiv direktorke

Eko Taxi Vranje

Višem javnom tužilaštvu u Nišu podnete su četiri krivične prijave protiv Vesne Anđelković, direktorke Osnovne škole «Predrag Devedžić» u Vranjskoj Banji, saznaju InfoVranjske.Prva prijava odnosi se na sumnju da je direktorka nenamenski potrošila sredstva iz đačke kuhinje za kupovinu školskog autobusa i to bez odluke Saveta roditelja i Školskog odbora.

Druga prijava je podneta zbog uskraćivanja putnih troškova nastavnicima škole za četiri radna dana, pa im je umesto za 21 dan, isplaćeno za 17 dana, a primili su punu platu za taj mesec.

Treća se odnosi na nezakonito povećanje plate nenastavnom radniku škole, dok je četvrta podneta zbog uvođenja francuskog jezika u osam odeljenja, a saglasnost Ministarstva prosvete je 2007. godine data za dva odeljenja u banjskoj osnovnoj školi.

Podnosioci navedenih krivičnih prijava se nadaju da ovi slučajevi neće biti zataškani kao u 2016. godini, ali ipak izražavaju skepsu u pogledu redovne procedure procesuiranja prijava zbog mogućih i opravdano očekivanih političkih pritisaka na pravosudne organe.

S. Kostić  • Ostavi komentar