Banjčani tuguju: Nema više Skadra na Banjštici

Eko Taxi Vranje

Nezavršeni hotel u Vranjskoj Banji, započet pre više od 40 godina na desnoj obali Banjske reke, poznatiji kao „Skadar na Banjštici“, konačni je srušen, ostavivši Banjčane da „večito tuguju“ za objektom koji su svakodnevno gledali četiri decenije.Za nešto više od mesec dana, moćne mašine kupca zemljišta na kome je stajao „Skadar na Banjštici“ uspele su da stignu do temelja neizgrađenog hotela i sada im predstoji još oko mesec dana da uklone šut i stvore uslove za eventualnu izgradnju novog hotela manjeg gabarita i sa drugačijim sadržajima.

Sve je to pomalo tužno, jer smo tolikih godina kad god prošetamo parkom, hteli-ne hteli, gledali u tu nezavršenu građevinu koja je simbolizovala teške i neuspešne godine Vranjske Banje, njenonazadovanje i gotovo potpuno zamiranje turizma. Kad je počelo rušenje bili smo iznenađeni zatečeni kvalitetom gradnje od pre 40 godina, toliko gvožđa nismo očekivali -, „setan“ je Banjčanin, sagovornik InfoVranjskih.

Drugi Banjčanin, je, međutim, zbog svoje izjave na nekoj televiziji da je „Skadar“ srušen kao Savamala, imao neprilike i danima su mu stizala upozorenja «da vodi računa, jer ima decu koja treba da se zaposle»!!

Podsećamo, rušenje neizgrađenog hotela u Vranjskoj Banji počelo je 8. oktobra ove godine.

Podsećamo takođe, zemljište na kome je porušen «Skadar na Banjštici», čiji su vlasnici bili Fond PIO i Specijalna bolnica u Vranjskoj Banji, kupilo je Privredno društvo «Milenium team» iz Beograda za 252.000 evra.  • Ostavi komentar