AZIL ZA PSE U DAVIDOVCU Oprečne informaciju o brizi o životinjamaDa li ovde psi umiru od gladi: Azil u Davidovcu (foto: Vranjske)

Članovi vranjskog Udruženja za zaštitu životinja „Borba za život“ upozorili su na, navodno, nehumane uslove koji vladaju u Prihvatilištu za napuštene pse i mačke u selu Davidovac nadomak Vranja.

U prilog njihovih tvrdnji, na „youtube“ osvanuo je video-zapis koji svedoči o uslovima koji vladaju u prihvatilištu.

Na snimku se može videti da je jedan pas uginuo i da nepomično leži u boksu.

Na opasku žene iza kamere „imate mrtvo kuče u azilu“, čuje se muški glas koji kaže da je pas bio „bolestan“.

Šef Veterinarske stanice u sklopu koje se nalazi Prihvatilište u Davidovcu Nenad Janjić rekao je da su „psi sterilisani“, da postoje veterinari koji brinu o psima, kao i da ih „hrane tri puta dnevno“.

– Nije se desio slučaj uginulog psa – kazao je Janjić za portal Vranjske, nakon čega se telefonska veza prekinula, a svi pokušaji novinara da ga opet kontaktira bili su uzaludni.

Dejan Tričković, jedan od suvlasnika Veterinarske stanice, kazao je za portal Vranjske da od izbora na funkciju predsednika Skupštine grada „nema nadležnosti u Veterinarskoj stanici“.

Direktor stanice u Vranju Dušan Veličković demantovao je sve navode Udruženja „Borba za život“.

– Pse čuvamo u prihvatilištu pet ili deset dana, maksimalno 14-15.

O njima brinu dva veterinara, tri tehničara i jedan pomoćni radnik.

Netačne su informacije da posle dva sati popodne u prihvatilištu nema nikog.

Pse hranimo dva do tri puta dnevno, radnici poseduju ugovore o radu, čisti se prostor, dezinfikuje od buba i krpelja – kazao je Veličković za portal Vranjske, uz napomenu da je Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka, koga Vranje inače ne poseduje, „u završnoj fazi izrade“

D. Pešić  • Ostavi komentar