ARITONOVIĆ: Smene načelnika nisu politički motivisane

Eko Taxi Vranje

Nulta tolerancija prema onima koji su srozali javne finansije grada: Dušan Aritonović

Načelnik Gradske uprave Grada Vranja Dušan Aritonović demantovao je glasine da su smene načelnika službi u gradskoj upravi politički motivisane.– Cilj ovih smena nisu nikakvi stranački razlozi, već činjenica da na tim položajima ne mogu da budu ljudi koji su u prethodnom periodu svojim činjenjem, odnosno, nečinjenjem, doprineli da stanje u Gradskoj upravi i finansijama bude takvo kakvo je zateklo novo gradsko rukovodstvo.

A stanje je bilo vrlo loše – kazao je Aritonović za portal Vranjske.

Gradska vlast u Vranju smenila je krajem avgusta Dragicu Nastić, načelnicu Sekretarijata za finansije i privredu, i Dragana Spirića, šefa Odseka za budžet u istoj službi.

Potom je smenjena i načelnica Sekretarijata za urbanizam i imovinsko-pravne poslove Marine Trajković, načelnik Sekretarijata za zdravstvenu, boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu, izbegla i raseljena lica Žika Nedeljković.

Ranije je smenjen načelnik Sekretarijata za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine Zoran Mihajlović, a gotovo u isto vreme načelnik Gradske uprave iz vremena prethodne vlasti Miloš Antanasijević podneo je ostavku, pa je na njegovo mesto izabran Aritonović.

Lider socijalista Pčinjskog okruga Siniša Mitić žali zbog nekih smena, pogotovo „iskusnih i proverenih stručnjaka“.

– Neki smenjeni načelnici su dugo na tim mestima, kao Dragica Nastić ili Dragan Spirić, a nisu bili partijski ostrašćeni, već su obavljali stručne poslove.

Kako sam dugo u politici, tvrdim da loši kadrovi nanose više štete nego koristi svojim strankama.

Stranačka pripadnost treba da bude u krajnjem planu, zato ove zadnje smene ocenjujem kao nastavak loše prakse – kazao je Mitić.

S. Kostić  • Ostavi komentar