Arifi: Unija opština nije nacionalistički projekat

Eko Taxi Vranje

Preševo, 2. novembar – Predsednik Opštine preševo, Šćiprim Arifi, u intervju Tanjugu, potvrdio da je da je u Tirani potpisan sporazum o formiranju Unije pet Albanskih opština koju pored albanske prestonice, čine Ulcinj, Priština, Tetovo i Preševo i istakao da to ne nikako ne znači destabilizaciju regiona i pozitivnih procesa koji se odvijaju u Srbiji, prenosi agencija “Presheva Jonë”. 

 

Arifi je u izjavi  za Tanjug objasnio da to nije nacionalistički projekat i da je preševska opština deo i drugih asocijacija u Srbiji i zemljama regiona.

 

Albanci Preševske doline, kaže Arifi, žele da unaprede život u opštinama u kojima žive.

 

„Taj projekat nije nikakva pretnja, već dogovor o razmeni iskustava više gradova. Albanci u Srbiji poslednji godina pokazali da žele da učestvuju u evropskim procesima kao deo društva rešavaju probleme“, rekao je Arifi.

 

Po njegovim rečima,  sastanak gradonačelnika ovih opština održan je u Tirani s ciljem da bi se započela neka vrsta interne komunikacije među pripadnicima albanskog naroda koji žele da razmenjuju iskustva, posebno sa onima koji žive u većim opštinama u Albaniji i na Kosovu.

 

„Mi smo zaključili da ovo pomaže da unapredimo naše opštine u duhu Evropske unije jer treba da komuniciramo i da pripremimo naše građane za izazove koji nas čekaju kada budemo deo te unije“, rekao je Tanjugu predsednik Opštine Preševo Šćiperim Arifi.

 

   • Ostavi komentar