ARIFI: Ministar odbrane i ja imamo isti pogled na budućnost

Eko Taxi Vranje

Zajedničkim snagamo možemo mnogo da učinimo, što će se i pokazati u narednom periodu, istakao je ministar Djorđević (Foto: MOD)

Vlada Republike Srbije želi da pomogne opštini Preševo i privuče nove investitore, dok će Vojska Srbije u okviru Treće misije pomoći svim građanima na prostoru juga Srbije, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, kao što je to uvek i činila – naglasio je ministar odbrane Zoran  Djorđević prilikom  sastanka sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem.– U sledećoj godini opština može da očekuje pomoć Vlade Republike Srbije, o čemu je i premijer nedavno govorio. 

Ministarstvo odbrane će pomoći građanima Preševa i okolnih sela izgradnjom i održavanjem puteva, a želimo da i na druge načine olakšamo i poboljšamo život žiteljima grada Preševa.

Ostalo je da se vidi šta to može VS da pomogne, ali je sigurno da smo voljni da pomognemo i da to bude naš doprinos poboljšanju odnosa i razvoju Preševa, jer je to vrlo bitno za ovaj deo Srbije.

Zajedničkim snagamo možemo mnogo da učinimo, što će se i pokazati u narednom periodu – rekao je Djorđević.

Predsednik preševske opštine je, zahvaljujući se na poseti vojne delegacije,  istakao da je to novi pristup, koji će omogućiti partnerstvo u budućnosti.

– Mislim da i ministar odbrane i ja imamo iste poglede kada govorimo o budućnosti i o načinu kako možemo da živimo zajedno, što je posebno važno u ovo vreme različitih kriza.

Mi sada u Preševu imamo novu situaciju za sve građane preševske opštine i Albance i Srbe koji sa nama ovde žive – izjavio je Arifi.

Sastanku u Preševu prisustvovali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant 4. brigade brigadni general Zoran Lubura, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Vranjske  • Ostavi komentar