Apoteka Vranje: Za robni manjak od 14 miliona nikog nije briga

Eko Taxi Vranje

Direktorka javne ustanove Apoteke Vranje Olivera Tomić potvrdila je za portal „Vranjske“ da robni manjak od ukupno 14 miliona dinara za dve kalendarske godine 2005. i 2008. nikada nije nadoknađen u ovoj ustanovi, niti je bilo ko disciplinski ili krivično odgovarao. Veliki deficit i robni manjak od oko 5 miliona dinara ustanovljen je najpre 2005. godine, a još 9 miliona dinara 2008. prilikom kontrole poreske inspekcije. Povodom tih manjkova još se vode postupci pred vranjskim pravosuđem, a istraga i sudski procesi usmereni su na bivšu direktorku Jasminu Arsić.

– Dodatni teret za apoteku predstavlja to što je izmenom sistematizacije radnih mesta u vreme bivših direktorki uvedeno radno mesto operatera. U tom periodu zaposleno je šesnaest nemedicinskih radnika, što je izazvalo otežano poslovanje i dodatne, ne male finansijske troškove – kaže Tomićka.

Finansijski izveštaj Apoteke Vranje za 2008. godinu Skupština Grada Vranja nikada nije usvojila. Direktorka je nedavno pokrenula racionalizaciju zbog viška administrativnih radnika u ustanovi. Osnivač apoteke je Grad Vranje.

D. Dimić  • Ostavi komentar