APOTEKA: Spasonosni reprogrami

Eko Taxi Vranje

Grad Vranje je maksimalno pomogao JU «Apoteka Vranje» da sanira dugovanja od blizu 200 miliona dinara na kraju 2016. godine reprogramima potraživanja od dobavljača, pa je taj dug drastično smanjen na iznos manji od 20 miliona dinara, saopšteno je na konferenciji za novinare poslovodstva «Apoteke Vranje» na čelu sa direktorkom Ivanom Kostić.Direktorka Kostić naglasila je «da nije bilo lako sa silnim reprogramima od početka 2017. godine»!

– Tada smo dugovali 200 miliona dinara, a samo na jednom reprogramu imali mesečnu obavezu od sedam miliona dinara, što je bilo teško izdržati – navela je Ivana Kostić.

Pored dugovanja dobavljačima lekova, «Apoteku Vranje» opterećivao je i dug za grejanje.

– Od kraja 2016. godine, mesečni iznos za grejanje iznosio je 600.000 dinara, pa je i to bio razlog da se govorilo da je «državna» apoteka prezadužena – rekla je direktorka JU «Apoteka Vranje».

Kostićeva je na kraju naglasila da su pomoć Grada Vranja i razumevanje gradonačelnika, racionalizacije broja zaposlenih, smanjivanje zaliha slabotiražnih lekova i zatvaranje apoteka u privatnim lokalima doprineli finansijskoj stabilizaciji ove ustanove.

S. Kostić  • Ostavi komentar