ANTIĆ: Vranjanci se drže svoje antipolitikeŠef vranjskih socijalista Zoran Antić kaže da se matematički može dokazati da Vranje, od početka višestranačkog sistema, isključivo glasa za nacionalno državnu opciju.„Reč je od oko 30.000 glasova ljudi koji uvek glasaju za istoza one koji predstavljaju državu i za one koji se drže nacionalne pameti i retorike ranijeg doba“, smatra Antić.

Ova tvrdnja, dodaje, može se ilustrovati raznim činjenicama – od toga da su Vranjanci poslednji i sa mukom prihvatili pojavu Slobodana Miloševića, da su opet za njega glasali kad niko nije, da je Vučić ovde dobio najviše ikada, da je Toma stalno tukao Tadića, da su Dačićevi i Nikolićevi glasovi uvek bili jednaki onome što je sada Vučić dobio.

„Vranjanci se drže svoje antipolitike.

Ovde se ćutalo i za Slobu, i za 9. mart, ovde se jedino glasalo protiv DOS-a.

To seže u 19. vek, ta servilnost i podanički mentalitet.

Ovde glasa zacementirani sloj onih kojih „ima negde“, koji rade u sistemu i za sistem, i to će tako nadugo i ostati“, kaže Antić u izjavi za Vranjske.

NIKOLIĆ: Kurta i Murta jašu zajedno

U pokušaju da demistifikuje način na koji na izborima glasaju Vranjanci, podseća da je „dugačak ostanak Otomanske imperije i učinak takve situacije neminovno morao odraziti na ovdašnji živalj, bitno drugačiji od onog koji o izborima odlučuje u ostalom delu Srbije“.

„Da nas Belimarković nije oslobodio, mi bi i dalje bili pod Turcima“, pesimističan je Antić.

Ceo tekst možete pročitati u štampanom izdanju Vranjskih od četvrtka.  • Ostavi komentar