Antić: “Utaja poreza“ je politički pritisak

Eko Taxi Vranje

Zoran Antić, bivši gradonačelnik Vranja i aktuelni lider vranjskih socijalista, reagovao je na vest o podizanju optužnog predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju zbog sumnje da je utajio porez.– Radi se o predmetu iz 2011. godine za koji sam verovao da je okončan, ali mi je advokat javio da je pre mesec i po dana Osnovno javno tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv mene zbog navodne utaje poreza Osnovnom sudu, što ocenjujem kao vrstu pritiska nove vlasti – ocenio je Antić u izjavi za portal Vranjskih.

Bivši gradonačelnik Vranja još uvek ne zna da li je i kada zakazano ročište u Osnovnom sudu, jer, kako kaže „nije dobio nikakav papir“.

– Da me moj advokat nije obavestio, ne bih ni znao da je protiv mene podignut optužni predlog i da je time reaktiviran predmet star šest godina, a radi se o iznosu od 370.000 dinara – napominje Antić.

Podsećamo, godine 2011. Policijska uprava u Vranju podnela je krivičnu prijavu protiv Zorana Antića, tadašnjeg predsednika Sportskog saveza Vranja, zbog sumnje da je izvršio krivično delo utaje poreza, jer, kako se navodi u toj prijavi, „nije plaćen porez na transfer nekoliko fudbalera Dinama“.   • Ostavi komentar