ANDONOV: Nadzorni organ morao da spreči kontaminaciju pozorišta

Eko Taxi Vranje

Zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov izjavio je za portal Vranjske da mu je neshvatljivo da u slučaju afere sa oplatolom i kontaminacijom vranjskog pozorišta nadzorni organ nije uočio problem na vreme.  – Ne mogu za to da krivim ni bivšeg gradonačelnika Antića, niti bilo koga drugog van gradilišta.

Za mene je najveći problem u tome što nadzorni organ nije pratio upotrebu spornog oplatola na gradilištu pozorišta od starta jer to je njihov posao – kazao je Andonov.

Andonov dodaje da je nadzorni organ imao saznanja da je takvo ulje (koristi se kod izlivanja betona, za njegovo lakše odvajanje od oplate) ranije korišćeno na gradilištima „smrdljivih zgrada“ po Srbiji i da su mogli da pretpostave da je takav propust moguć i ovde.

– Ili su, najprostije rečeno, mogli da osete smrad od takvog oplatola prilikom upotrebe na betonu – zaključio je Andonov u izjavi za naš portal.

Portal Vranjske prošle nedelje je objavio da, iako dekontaminacija pozorišta predstavlja jedan od prioritetnih problema nove vlasti predvođene napreljacima, novoizabrani Odbor za obnovu nije održao nijednu sednicu.

Odbor na papiru postoji već dvadesetak dana i ima dvadeset dva člana.

Istovremeo, Andonov je prošle sedmice izjavio za naš portal da grad nema pare za dekontaminaciju u budžetu i da pokušava da nađe novac morati iz drugih izvora, pa i preko Ministarstva kulture Srbije.

D. Dimić  • Ostavi komentar