Ana Ilić dobila stipendiju   LINK group

Eko Taxi Vranje

Ana Ilić iz Vladičinog Hana, jedna je od dvadest izabranih stipendista kompanije LINK group i jedina iz Pčinjskog okruga, kojoj je u utorak 22. novembra u Skupštini grada Beograda, dodeljena stipendija u kategoriji osoba sa invaliditetom. Ana boluje i bori se sa Fridrajhovom ataksijom, od devete godine života. U invalidskim je kolicima, ali njen intelekt je ostao ne narušen, pa  ova mlda, nasmejana devojka nikada nije prestajala da se obrazuje. Konkurisala je za OSI studije  u organizacijiu  LINK grupe.

 Ana Ilić je jedna od osmoro kandidata u Srbiji i dvadesetoro iz Rumunije, Bosne i Hercegovine drugih krajeve naše zemlje, koja je dobila mogućnost na besplatno jednogodišnje školovanje na  ITAcademy (online).

Pored studija filozofije dobila je šansu da sticanjem znanja u IT sektoru ostvari blistavu karijeru. Vrednost školovanja je dve hiljade evra. Ilićeva će putem platforme realizovati online učenje na daljinu. Besplatno školovanje će biti podeljeno za programe  obrazovne ustanove,  ITAcademy, ukupne vrednosto od 40 hiljada evra.

S. Cvetković  • Ostavi komentar