AMBASADOR BUGARSKE U VRANjU Za prekograničnu saradnju 29 miliona evra

Eko Taxi Vranje

U novembru sledi potpisivanje ugovora sa bugarskim gradom Montana o izgradnji fudbalskog stadiona u Vranju: ambasador Vlajkov sa domaćinima (Foto: Grad Vranje)

Ambasador Bugarske u Srbije, njegova ekselencija Radko Vlajkov i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković ragovarali su u ponedeljak u Vranju o mogućnostima prekogranične saradnje, čije se jačanje u aktuelnom trenutku finansijski podržava iz IPA fondova.– U novembru nas očekuje potpisivanje ugovora sa gradom Montana o izgradnji fudbalskog stadiona, a pripremili smo još dva projekta iz oblasti ekologije sa kojima ćemo aplicirati uz podršku partnera iz Bugarske – rekao je Milenković.

Ambasador Vlajkov naglasio je da je sa ljudima iz Vlade Srbije razgovarao na temu produbljivanja saradnje.

– Vrlo smo zainteresovani da partnerski nastupimo, jer do 2020. godine opredeljeno je 29 miliona evra za projekte između Bugarske i Srbije.

Tu mogućnost treba da iskoristimo na najbolji mogući način – kazao je Vlajkov.  

U razgovorima sa ambasadorom Bugarske učestvovali su i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, narodni poslanik i šef vranjskog SNS Slaviša Bulatović i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković.

Vranjske  • Ostavi komentar