Albanski lideri zadovoljni razgovorom sa ambasadorom KifomBritanski ambasador Denis Kif objavio je na svom tviter profilu da je razgovarao sa predsednicima opština Bujanovac i Preševo Šaipom Kamberijem i Šćiprimom Arifijem, a temasu bila aktuelna politička pitanja i saradnja albanskih lidera sa Vladom u Beogradu.Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi napisao je takođe na svom fejsbuk nalogu da je zauzimanje zajedničkog stava neminovno „za veće fokusiranje međunarodne zajednice ka području juga Srbije.

Politička volja za usku saradnju sa predstavnicima prijateljskih ambasada akreditovanih u zemlji je neosporna – napisao je Kamberi.

Preko iste društvene mreže oglasio se i predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi, pojasnivši da su ambasadora Velike Britanije upoznali sa aktuelnom političkom situacijom.

Skrenuli smo pažnju i na političke promene na lokalnom nivou u dve opštine. Ambasador Kif izrazio je zadovoljstvo zbog tih promena, kao i zadovoljstvo konstruktivnošću i pragmatizmom u rešavanju tehničkih i političkih pitanja – otkrio je Arifi, a preneo portal na albanskom Tituli.

   • Ostavi komentar