Albancima ne ide u prilog razmena teritorija

Eko Taxi Vranje

Foto:Titulli.com

“Za Albance je važno da budemo zajedno u ujedinjenoj Evropi. Promena granica, odnosno, razmena teritorija, može biti na štetu Albanaca, a za ovo nisu zainteresovani ni međunarodna zajednica ni albanska javnost”, rekla je Ardita Sinani,  predsednica Skupštine opštine Preševo.Ona je, kako prenosi Titulli.com, izrazila zabrinutost zbog poslednjih tenzije na relaciji Kosovo – Srbija.

Dačić nudi Preševo i Bujanovac za sever Kosova

“Posednja dešavanja, naročito hapšenje Ramuša Haradinaja, su zabrinjavajuće za stabilnost u regionu, ne samo za Preševsku dolinu,. Pažljivo pratimo situaciju I očekujemo da će se dijalogom u Briselu spustiti tenzije. Ja verujem I optimista sam da pregovorima, uz posredovanje EU I SAD, možemo prevazići ove problme”, izjavila je Sinani.

 

Intervju sa mnom izmišljen zbog Brisela

Sinani je dodala da zvanična Priština treba da pronađe načine da poveća pritisak na Beograd radi poboljšanja položaja Albanaca na jugu Srbije.

Sumnjiva reputacija agencije “Presheva jone“

“Zvanična Priština nijednom nije izrazila podršku Dolini. Ipak, razumem takvo ponašanje razumem jer su odnosi na relaciji Beograd – Priština veoma zahladneli. Pritisak od zvanične Tirane bio bi prihvatljiviji”, rekla je između ostalog Ardita Sinani, predsednica Skupštine opštine Preševo.

   • Ostavi komentar