Albanci sa juga Srbije o izjavama Tomislava Nikolića

Eko Taxi Vranje

BUJANOVAC/PREŠEVO – Šaipa Kamberija, predsednika opštine Bujanovac i drugog čoveka Partije za demokratsko delovanje (PDD) ne brinu „ratno-huškačke izjave“ Tomislava Nikolića, predsednika Srbije. 

– Prvo i osnovno, a to svi znaju, Srbija više nema potrebne kapacitete da bude žandarm na Balkanu. Druge, ove njegove ratno-huškačke izjave su više za domaću upotrebu i u funkciji predstojećih predsedničkih izbora. Zato one ne mogu da destabilizuju ni Kosovo ni region – kaže Šaip Kamberi za portal „Vranjske“.

 

Narodni poslanik iz Bujanovca, Fatmir Hasani iznenađen je i retorikom šefa države, ali i vremenom kada se ona koristi, pa konstatuje da to ne koristi apsolutno nikome.

 

– Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, odabrao je apsolutno loše vreme da čačka mečku. Ne razumem kome je namenjeno sve ono što je rekao. Čak mislim da ni on ne zna kome je uputio one teške poruke – konstatuje Fatmir Hasani.

 

Skender Destani iz Preševa, lider građanske Demokratske unije Doline (DUD), takođe ne posvećuje veliku pažnju izjavama šefa države Tomislava Nkolića.

 

-Ja polazim od osnovne činjenice da Srbiju, na žalost, vodi čovek koji nije intelektualac i čovek koji u svojoj biografiji veći ma ratno-huškačkih izjava. Svi smo mi, kako u Srbiji, tako i na Balkanu okusili sve strahote vremena koje Nikolić priziva. Za razliku od njega svet odavno slične probleme rešava dijalogom kao jedinim racionalnim sredstvom – kaže Destani.

 

Ragmi Mustafa, lider Demokratske partije Albanaca (DPA) kaže da on lično izjavama Tomislava Nikolića ne pridaje veliku pažnju jer su one i sve oko njih samo loša politička režija za domaću upotrebu.

 

-Teško da normalan čovek danas može da razume ovakve izjave jednog državnika, koji bi hteo sve nas na Bakkanu da vrati više od 20 godina nazad. No, ja to razumem, s obzirom da su i onaj išarani voz, i izjave koje su usledile, u funkciji predstojećih izbora – konstatuje Mustafa..

 

Reakcije albanskih političkih lidera sa juga Srbije usledile su posle izjave Tomislava Nikolića, predsednika Srbije da će, ako treba otići u rat, pa i njegovi sinovi, ukoliko bude ugrožen srpski narod na Kosovu.

 

Posle zapaljivih izjava šefa države Tomislava Nikolićai šefa Kancelarije za Kosovo Marka Djurića, u kojima nisu birali reči, oglasio se premijer Srbije Aleksandar Vučić zabranom naprednjacima da „komentarišu događaje na Balkanu“.

 

R. Irić

 

 

Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i potpredsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija:

 

Fatmir Hasani, narodni poslanik, potpredsednik PDD:

 

Skender Destani, lider Demokratske unije doline:

 

Nagip Arifi, predsednik Demokratske partije (DP):

 

Ragmi Mustafa, lider Demokratske partije Albanaca (DPA):

 

Sve je počelo takozvanim „srpskim vozom“ na kome je poruka „Kosovoje Srbija“, bila ispisana na 21 jeziku. Voz je krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici, ali je, na intervenciju premijera Aleksandra Vučića bio zaustavljen u Raškoj, posle informacija da su sve snage Kosova stavljene u stanje pune pripravnosti čiji je cilj dase spreči ulazak tog voza na Kosovo.

 

   • Ostavi komentar