475 DANA ČEKANJA: SPS nikako da uđe u vlast!

Eko Taxi Vranje

Iako je prošlo tačno 475 dana od „istorijskog“ pomirenja SNS-a i SPS-a u Vranju, i potpisivanja koalicionog sporazuma, on do danas nije zaživeo u praksi, a nema naznaka da bi to moglo i da se uskoro desi.Naime, prema tom sporazumu potpisanom 28. decembra 2017. godine SPS bi u vranajskoj lokalnoj vlasti trebalo da dobije oko 20 odsto mesta, jer mu je tolika snaga u Skupštini Grada.

Šef SPS-a Zoran Antić najavljivao je takav rasplet od samog dana potpisivanja sporazuma, SNS je, po običaju, ćutao, ali, u praski se malo toga promenilo.

Socijaliti su dobili mesto pomoćnika gradonačelnika za Nenada Veličkovića, te mesta većnika za Nebojšu Zupančića, Dejana Ivanovića i Žikicu Antanasijevića, ali, nisu dobili jedno od četiri rukovodeća mesta u gradu, kako je sporazumom predviđeno.

Srđan Dekić postao je direktor Fonda PIO, Branimir Stojančić novoformiranog Urbanizma, Zoran Najdić Biblioteke, dok je Irena Tasić, sa SPS liste, preuzela Centar za lokalne usluge socijalne zaštite.

I to je to.

Po sporazumu, dalekom čak 475 dana, sociijalisti treba da preuzmu još jedno javno preduzeće i jednu javnu ustanovu, ali do toga nikako da dođe.

Gde je kamen spoticanja i šta se čeka?

Na miting 19. aprila SPS ima obavezu da odavde povede dva autobusa podrške, i on će to učiniti, ali, šta čeka SNS?

Za sada, to je potpuna nepoznanica, a vreme teče, dok nezadovoljstvo članstva unutar SPS-a raste.

Do jubilarnog, 500. dana sporazuma ima još sasvim malo vremena. Vidi li to neko na ovdašnjoj političkoj sceni?

SSB  • Ostavi komentar