20 KRIVIČNIH PRIJAVA protiv graničnih policajaca na Čukarki!Unutrašnja kontrola MUP-a podnela je Višem javnom tužilaštvu u Nišu, Posebnom odelenju za suzbijanje korupcije, 20 krivičnih prijava protiv pripadnika Granične policije Preševo zbog sumnje da su primali mito, saznaju InfoVranjske.– Ne radi se o velikom mitu, ali je to stalna, da ne kažemo, svakodnevna pojava na graničnom prelazu Preševo. Zato je reagovala Unutrašnja kontrola i konstatovala da su krivične prijave protiv određenih pripadnika Granične policije nužne i neminovne – kaže sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «jedna od prijava odnosi se na rukovodeće ličnosti Granične policije».

– Radi se o rukovodiocu koji je na tu dužnost došao zahvaljujući rodbinskim vezama sa visokim funkcionerom MUP-a, a zapamćen je po tome što je 16 pripadnika Granične policije odmah nakon izbora za rukovodioca prebacio na druga radna mesta – navodi sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih, na kraju, saopštava «da je i nestanak novca iz humanitarne kase Granične policije Preševo, što je utvrđeno prilikom smrtnog slučaja u porodici jednog policajca, takođe uzrok reagovanja Unutrašnje kontrole».

S. Kostić  • Ostavi komentar