20 godina od bombardovanjaU Vranju je u nedelju obeležena 20. godišnjica početka rata tadašnje SR Jugoslavije i NATO alijanse.Spomenu ispred spomenika žrtava ratova devedesetih prisustvovali su svi značajniji činioci društvenog života Vranja.

– 24. mart je dan kada je pre 20 godina utihnuo osmeh proleća i kada su miris cveća proterale bombe. Napad NATO alijanse na našu zemlju ispoljio je svo bezdušje svetskih sila, koje su bacajući bombe naše dane pretvorili u noći, a noći u najcrnju tminu. Tih 78 dana nemilosrdnih napada sa neba uzimali su živote nedužnih, moralnih, časnih i nikada prežaljenih. Dan za danom kao žig nosimo sećanja bestijalnog napada devetnaest zemalja na časne ljude, na ponosit narod. Svaka bomba gađala nas je nepravdom, a svaka eksplozija ubijala svaku čovečnost, moralnost i svetske zakone – rekao je na skupu gradonačelnik Slobodan Milenković.

Povodom dve decenije od početka bombardovanja služen je i parastos poginulima.

Delegacije Grada Vranja, Vojske, Policije, BIE, Gradske opštine Vranjska Banja, udruženja, političkih partija, zatim članovi porodica tragično nastradalih položili su vence i cveće na spomenik, i odali počast.  • Ostavi komentar