Žikica Dimitrijević: Kad tačka odzvoni– Tačka koju stavite na kraju pesme mora da odzvoni i da je čujete još jednom. Tako je govorio Momčilo Klinčar, pa i Slobodanka Mitrović – rekao je pesnik Žikica Dimitrijević na promociji svoje knjige „Razum neka sudi“ održanoj u okviru programa Književne kolonije.Dimitrijević, koji piše objavljuje, osim pesama, satirične priče i aforizme, napomenuo je da je

njegova je generacija odrastala na Branku Ćopiću, Desanki Maksimović, Grigoru Vitezu, Oskaru Daviču, ali im nisu bili strani ni ruski klasili, poput Puškina ili Jesenjina.

“Mora da se čita, da se, kako kaže, „ižive“ stvari i upoznaju ljudi, a deci pokušava da pomogne na putu odvraćanja od „elektronike“ i dokaže da im je knjiga, ipak, najbolji drug, dodao je ovaj vranjski pesnik,

– Ne postoji inspiracija, već nešto što izazove emociju i pokrene vaš talenat, a onda vi uz mnogo rada stvorite umetničko delo koje će kod čitaoca da pokrene emociju. Ide se, dakle, od emocije do emocije, vaše i čitaočeve, naglasio je Dimitrijević.

Gosti večeri bili su đaci OŠ „Dositej Obradović“ Katarina Aleksandrov i Veljko Zdravković, kao i učenik Gimnazije Stevan Korica, koji su, uz gitarsku pratnju Dušana Dimitrijevića, govorili Dimitrijevićevu poeziju.

Na kraju se i sam Dimitrijević prisutnima obratio recitujući svoje stihove.  • Ostavi komentar