ŽENE SNS: Svaki deveti Vranjanac u stanju SOCIJALNE NUŽDEŽENE SNS: Svaki deveti Vranjanac u stanju SOCIJALNE NUŽDE Centru za socijalni rad u Vranju godišnje se obrati 8.000 građana, iznela je na konferenciji za novinare Unije žena Gradskog odbora SNS Dragana Arsić, direktorka Centra.Arsićeva je, bez osvrta na ovako velike razmere siromaštva Vranjanaca, hvalospevno potencirala «da se rešavaju svi problemi u ovoj ustanovi».

– Zahvaljujući lokalnom rukovodstvu, Gradu Vranju, i republičkoj Vladi, uspevamo da rešimo sve socijalne probleme naših građana – poručila je Dragana Arsić.Danijela Arsić, gradska većnica za socijalna pitanja, navela je podatak o pomoći Vlade Srbije Gradu Vranju u sferi socijalne zaštite».

– Vlada pruža podršku Vranju namenskim transferom za socijalnu zaštiru u visini od 13 miliona dinara u 2018. godini, dok je Ministarstvo građevinarstva dodelilo sredstva za adaptaciju Sigurne kuće, a Ministarstvo privrede za prihvatilište u okviru Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite – pohvalila se Danijela Milosavljević.

Hvalospevna je bila i Zorica Jović, članica Gradskog veća za obrazovanje, kulturu, informisanje i verska pitanja.

– Vlada Srbije i Grad Vranje pomogli su rekonstrukciju muzej kuće Bore Stankovića i Narodnog muzeja, za obnovu pozorišta izdvojeno je 170 miliona dinara, pa će sve biti gotovo do kraja godine, rekonstruisane su i dve osnovne škole, «Vuk Karadžić» i «Jovan Jovanović Zmaj», a u planu su «Radoje Domanović» i «Branislav Nušić « u Rataju, kao i «Dositej Obradović» – rekla je Zorica Jović.

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nevoljno je odgovorila na ne baš ugodno novinarsko pitanje «zašto je Ministarstvo zdravlja poništilo konkurs za 11 specijalizacija».

– Tužbe sudu pojedinih nestrpljivih lekara su oborile konkurs za specijalizaciju, zato ćemo septembra objaviti novi konkurs – bila je škrta na rečima i poprilično zatečena dr Ljiljana Antić.

Na konferenciji Unije žena GrO SNS osuđen je svaki vid nasilja nad ženama i govor mržnje prema lepšem polu, a usledile su salve pohvala na adresu predsednika Vučića i Vlade Srbije.

Jedino nije dobijen obrazložen odgovor na konstataciju koju je iznela direktorka Centra za socijalni rad, otkud toliko siromaštvo u Vranju gde se svaki deveti stanovnik obraća za socijalnu pomoć!?

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar