ŠTRAJK među krevetićima: Nismo STOKA, nećemo POMIJE

Eko Taxi Vranje

Fabrika dečijih krevetića u Radovnici, „Simpov“ raj, kako je predstavljaju plačenički mediji, polako se, tvrde radnici, pretvara u pakao.Prema navodima nekoliko zaposlenih, radnici su u sredu stupili u štrajk, i to povodom hrane koju dobijaju u menzi.

– Iako nam odbijaju po 100 dinara za hranu, umesto pasulja dobili smo pomije! Nezadovoljni radnici te pomije su prosuli, i odmah stupili u štrajk – kažu u Radovnici.

Prema ovim objašnjenjima, kuvani obrok za ove radnike sprema se u fabrici „Jumka“ Radovnici, ali većina ljudi donosi hranu od kuće, „jer je ova kuvana nikakva“.

– Odbili smo i prosuli ove pomije, stupuli u štrajk, a obećano nam je da će pokušati da dobavljaju suvu hranu iz Vranja – kažu nezadovoljnici.

Da je hrana jedini problem ni po jada, ali, kada je Vučić u ime neke budućnosti pohodio fabriku, palo je obećanje da će radnici dobiti povećanje plate od po 5.000 dinara.

– Lako je bilo obećati, ali sad nam kažu da će morati da se nađe način kako da nam povećaju plate i Vučić pusti novac, jer preko firme kao ne može, pa će probati, kažu, preko fonda solidarnosti – nadaju se radnici.

Lepo, samo, sada je april, a u Radovnici još čekaju februarsku platu. „Simpo“, kažu, prvo plaća struju i sirovinu, pa za ljude šta ostane, ako ostane.

Na kraju, menadžment je radnicima obećao deo februarske plate za četvrtak, ali ni to nije sigurno.

Pored plata, radnici su tužili „Simpo“ i za neplaćen rad preko vremena, te vikendom, a neki od njih već su dobili firmu na sudu.  • Ostavi komentar