Šta je bolje: botoks kose ili keratinski tretman

Eko Taxi Vranje

Botoks kose ili keratinski tretman, dilema je sa kojom se suočava sve više žena.Ovo su dve najpopularnije metode obnavljanja kose, obe metode su veoma tražene, ali koja je bolja?

Ovi tretmana učiniće peglanje, feniranje ili uvijanje kose mnogo jednostavnijim, kosa postaje žilavija, lakša za tretiranje.

Iako su efekti oba tretmana vrlo slični, prva i najveća razlika jeste u njihovom hemijskom sastavu. Formadehydil, hemijska susptanca koja je glavni sastojak keratinskog tretmana, okarakterisan je od strane mnogih nevladinih organizacija kao kancerogen i štetan. Botoks za kosu nema ovako štetne i jake hemikalije u sebi.

Botokos kose je jedna od najnovijih revolucionarnih metoda, koja najuspešnije pomaže redefinisanju kose. Kosa koja je suva, postaje žilava i zdravija. Botoks puni dlaku vitaminima i popravlja kosu koja je oštećena.

Ispravljanje kose je glavna karakteristika keratinskog tretmana, rad na veoma oštećenoj kosi se ne preporučuje. Kao vrlo efikasna metoda oporavljanja kose, koji suvu i jako tretiranu kosu oporavlja je botoks za kosu, koji ne pruža trajno ispravljanje.

Keratinski tretman je bolji za debelu dlaku, kovrdžavu kosu, kojom se ne može vladati. Ovaj učinak ne ostaje dugo na farbanoj kosi i jako oštećenoj. Nije preporučljiv deci ispod 12 godina i trudnicama. tretman se radi 90 minuta (ili duže) a efekat je postojan 2-3 meseca.

Botoks za kosu je preporučljiv za sve tipove kose,pogotovo za duge kose koje su sklone pucanju. Kosa se puni antioksidantima, aminokiselinama i vitaminima, što dovodi do besprekornog izgleda.

Botoks kose: 1.500- 2.500 dinara (u zavisnosti od dužine kose)

Keratin kose: oko 10.000 dinara

   • Ostavi komentar