ŠETALIŠTA u Banji (ne)će biti

Eko Taxi Vranje

Početak izgradnje šetališta u Vranjskoj Banji, u centru ovog mesta od Mesne zajednice do restorana «Kosovo», ponovo je doveden u pitanje najnovijim dešavanjima vezanim za realizaciju ovog značajnog projekta, saznaju InfoVranjske.– Argument koji ide u prilog da će štalište početi da se gradi je boravak delegacije Gradske opštine na čelu sa Draganom Sentićem, predsednikom, u Beogradu u petak 21. juna, na proceduri otvaranja tendera za izvođača radova, što predstavlja indikaciju da će ovaj projekat uskoro početi da se realizuje – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «drugi adut za skori početak izgradnje šetališta je što je obezbeđen deo novca za realizaciju ovog projekta».

– Republika je obezbedila 60 odsto sredstava za šetalište, jer je, kao što je već poznato, ovaj projekat označila kao javni interes, pa reklo bi se da nema odstupanja u nameri da se krene sa početkom radova – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih, međutim, u nastavku svoje priče o šetalištu navodi «kontraargumente» koji nagoveštavaju da skorog početka radova neće biti»!

– Delegacija privatnika koji na neparnoj strani budućeg šetališta poseduju lokale, a koji su dobili rešenja da uklone svoje bašte do 26. juna, bila je primljena u Gradsku opštinu, tražeći odlaganje izvršenja donetih rešenja, a time i odlaganje radova zbog turističke sezone i gubitka na potencijalnom profitu. Opet, mnogi pitaju o kojoj turističkoj sezoni oni govore kada toga odavno nema u Vranjskoj Banji – pomalo je ironičan sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala navodi i drugi, «teži» kontraargument koji ide u prilog fatalističkim nagoveštajima da šetališta, ipak, neće biti!

– Problem je što se sumnja da je raniji direktor «Uprave Banje» jednom od privatnika na neparnoj strani šetališta dao u zakup državno zemljište na 99 godina, pa čak i pomogao da se ono uknjiži kao njegovo vlasništvo! To otvara mogućnost privatniku da pokrene sudski spor i time zaustavi početak izgradnje šetališta, a to, pak, otvara prostor da se i taj nekadašnji direktor «Uprave Banje» nađe na sudu, jer je učinio krivično delo – obrazlaže sagovornik InfoVranjskih.

Napominjemo da su InfoVranjske na tragu da otkriju počinioce nelegalnih dilova privatnika i odgovornih funkcionera i da će o tome «čim prije», kako bi to rekao drug nam Tito, obavestiti javnost i svoje čitaoce.

S. Kostić  • Ostavi komentar