ŠAF-u prva nagrada žirija na „Animator festu“ u Jagodini

Eko Taxi Vranje

Dve nagrade i priznanje za vranjski ŠAF: plakat festivala u Jagodini

Prvu nagradu stručnog žirija na „Anmator festu“ u Jagodini dobio je film „Mi možemo baš sve“, grupe autora Škole animiranog filma (ŠAF) u Vranju, u kome „deca maštaju stalno i u njihovoj mašti oni mogu sve“.ŠAF je u Jagodini odneo i drugu nagradu za film „Metamorfoze“, grupe autora.

Treća je pripala filmu „Srce“ dečije grupe autora „Helena Granić“ iz Valjeva.

Glavnu nagradu, gran-pri festivala dobio je film Spomenik grupe autora Kulturnog centra u Jagodini.

Reč je o ostvarenju koje oživljava slike detinjstva i starih vremena.

Trodnevni festival u Jagodini okupio je decu autore i ljubitelje dečjih filmskih ostvarenja.

Prikazano je trideset ostvarenja čiji su autori deca i omladina iz Beograda, Jagodine, Niša, Valjeva, Vranja, Novog Sada, Sremske Kamenice, Lozovika i Zrenjanina.

Priznanja su dobili filmovi Krastavčići i Plava ptica ŠAF Vranje, Ko drugome jamu kopa grupe autora LAF Lozovik i Gel frost Artimedije iz Beograda.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Skupštine grada Jagodine, a domaćin i organizator je bio Kulturni centar u Jagodini.

Stručni žiri radio je u sastavu: profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti za predmet ilustracije i animacije Rastko Ćirić, predsednik, vanredni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti Narcisa Darijević – Marković i ilustrator mr Boban Savić.

Vranjske  • Ostavi komentar