ĐOŠA želeo ANEKSIJU DIREKCIJE

Eko Taxi Vranje

Goran Đorđević Đoša, direktor vranjskog «Vodovoda», tražio je da njegovo javno preduzeće pripoji sebi sve nadležnosti Direkcije za izgradnju i razvoj Grada Vranja koja jse nalazila u postupku gašenja, saznaju InfoVranjske.– Đoša je tada tražio da «Vodovod» izvrši aneksiju Direkcije, pa da ovom javnom preduzeću pripadnu sve njene nadležnosti, uređivanje gradskog građevinskog zemljišta, parkiranje, ulična rasveta, održavanje lokalnih saobraćajnica!? Ipak, to nije prošlo na Gradskom odboru, prvenstveno, zbog višestrukog sukoba interesa koji bi nastao u slučaju aneksije Direkcije od strane «Vodovoda» – navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «čak i najortodoksniji naprednjaci nisu želeli da se «upecaju» na Đošine namere prilikom gašenja Direkcije»!

– «Vodovod» bi se, da je pripojio Direkciju, javio u isto vreme kao projektant, konkurisao bi kao izvođač radova na realizaciji projekata koje bi sam predložio, bio u isto vreme nadzorni organ, investitor, raspisivao tendere na kojima bi se javljao kao izvođač radova!?

Baš zato u GrO SNS je prevladalo mišljenje da to ne ide nikako, pa su ingerencije ugašene Direkcije podeljene između Gradske uprave, «Vodovoda» i novoformirane firme «Parking servis» – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih sa osmehom završava priču o Đošinim ambicijama glede Direkcije opaskom: «Ako je i od Đoše, mnogo je»!

Podsećamo, Direkcija za izgradnju i razvoj Grada Vranja odlukom Skupštine Grada ugašena je krajem decembra 2017. godine, a čitav proces gašenja okončan je polovinom 2018. godine.

S. Kostić  • Ostavi komentar