ČUKARKA Žena u autobusu prenosila 14.000 cigareta

Eko Taxi Vranje

Nisam znala da je zabranjeno: putnica prenosila sedamdeset boksova u koferima (Foto: Uprava carine)

Na graničnom prelazu Preševo, 8. septembra pola sata posle ponoći carnici su pronašli 14.000 neprijavljenih cigareta u autobusu koji je vraćao turiste sa letovanja u Grčkoj, saopštila je Uprava carine.Detaljnim pregledom vozila beogradskih registarskih oznaka, utvrđeno je da se u prtljagu putnika krije veća količina neprijavljenih cigareta raznih robnih marki: 120 kutija cigareta “marlboro“, 50 kutija “davidofa“,  30 kutija  “karelie“ i 500 kutija “leadera“.

Iako su na početku kontrole svi putnici rekli da sa sobom nose samo lične stvari, nakon što su u koferima pronađene krijumčarene cigarete, kao vlasnica se javila 39-godišnja putnica.

Ona je carinicima rekla da je sedamdeset boksova cigareta kupila za svoje lične potrebe i da nije znala da unos tolike količine cigareta nije dozvoljen, pa to zato nije ni prijavila carinskom službeniku.

Uprava carine podseća putnike da deo ličnog prtljaga može biti jedan boks cigareta (200 komada) ili 50 cigara ili 100 cigarilosa ili 250 grama duvana ili kombinacija svih ovih proizvoda u količini od ukupno 250 grama.

Vranjske  • Ostavi komentar