Članovima porodice DEJANA STANOJEVIĆA oduzete DEVIZE u banci i LOKALI

Eko Taxi Vranje

Posle njegove, sud oduzeo i imovinu oca, majke i supruge: Dejan Stanojević

Viši sud u Vranju je, na zahtev Višeg javnog tužilašta, posle privremenog oduzimanja imovine optuženog Dejana Stanojevića Denzija, privremeno oduzeo i imovinu članovima njegove porodice, javio je lokalni OK radio.Prema informacijama koje je ovom mediju dostavila portparolka Višeg suda u Vranju Miroslava Ristić, taj sud je pored Stanojevića zadržao i imovinu „trećih lica“ – Stanojevićeve supruge Dubravke Stanojević, njegove majke Smilje i oca Milana Stanojevića.

Od Smilje Stanojević privremeno je oduzet devizni novac sa računa u banci, a kod Milana Stanojevića pored deviza iz banke još i tri lokala u Brankovoj.

Nezvanično, radi se o sumama od više desetina hiljada evra.

– Određeno je da mera privremenog oduzimanja imovine traje do donošenja rešenja po zahtevu za trajno oduzimanje imovine, dok je upravljanje privremeno oduzetom imovinom povereno Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom u Beogradu – piše u odgovoru Višeg suda.

Iz Suda su još rekli da je protiv ovog rešenja izjavljen prigovor, te je vanpretresno veće Višeg suda u Vranju odbilo prigovor zbog neosnovanosti.

– Protiv ovog rešenja branilac okrivljenog i punomoćnik trećih lica su izjavili žalbe protiv rešenja Višeg suda u Vranju Kv.br. 4/16 od 27. maja 2016. godine.

Rešenjem Apelacionog suda u Nišu Kž.POI.br. 1/16 od 30. avgusta  2016. godine odbijene su žalbe kao neosnovane – piše u odgovoru u Višeg suda.

Vranjske su još u januaru objavile da je, po zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, Viši sud 28. decembra 2015. godine doneo rešenje o privremenom oduzimanju imovine od Stanojevića i trećih lica.

– U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Vranju Kto.br.3/15, podignuta je optužnica dana 24.11.2014.godine, protiv D.S. iz Vranja i drugih, zbog izvršenja produženog krivičnog dela  zloupotreba službenog položaja iz čl.359.st.3. u vezi st.1.KZ, u vezi čl.61. i čl.33.KZ.

Po zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Vranju za privremeno oduzimanje  imovine od 10.12.2015.godine, od D.S. iz Vranja, Viši sud u Vranju doneo rešenje od 28.12.2015. godine, kojim se usvaja predmetni zahtev za privremeno oduzimanje imovine od D.S, N.S. i trećih lica – odgovorio je tada sud na pitanja Vranjskih.

Vranjske su nedavno pisale o procesu koji se vodio protiv Stanojevića za zloupotrebu službenog položaja u kome je on nepravnosnažno osuđen na dve godine zatvora, o čemu možete čitati OVDE.  • Ostavi komentar