Čelnicima Trgovišta dodeljeni STANOVI ZA SIROTINJU!

Eko Taxi Vranje

U Trgovištu se u utorak dodeljuju kadrovski stanovi visokim lokalnim funkcionerima, tačnije predsedniku opštine Nenadu Krstiću kao i predsedniku Skupštine Aleksandru Koliću, saopštila je Narodna stranka iz tog mesta.– Pored rodnih i porodičnih kuća koje imaju, oni unazad sedam godina žive u Vranju u kućama koje su izgradili i renovirali za vreme vršenja vlasti u opštini Trgovište. Uživajući sve privelegije, bahaćenje i rasipanje novca građana Trgovišta kao i svakodnevno putovanje službenim vozilima na relaciji Vranje – Trgovište – Vranje, prva dva čoveka sada dobijaju besplatno stanove koji su inače namenjeni ugroženim i socijalnim slučajevima – kaže se u saopštenju.

Kako nezvanično saznaje NS, „predsedniku Skupštine Koliću je potreban stan kako bi vikendom dolazio i boravio u Trgovištu zbog lova, a na samo 10 metara od zgrade u kojoj će povremeno boraviti nalazi se njegova rodna kuća“.

NS napominje da su stanovi koji su sada dodeljeni funkcionerima inače namenjeni socijalno ugroženim stanovnicima „kojih ima u velikom broju na teritoriji opštine Trgovište“.

– OO NS-a traži od predsednika opštine Nenada Krstića i predsednika skupštine Aleksandra Kolića, da objasne na osnovu čega su sami sebi dodelili stanove, šta su to uradili za vreme vladavine od šest godina pa su zaslužili stanove? Takođe tražimo da objasne pod kojim uslovima, koja je to komisija (ako uopšte postoji) i na osnovu čega su baš oni zaslužni da dobiju stanove? – pita se NS u saopštenju.

Ova stranka je najavila da će tražiti od svih nadležnih institucija da preispitaju ovu pojavu u Trgovištu a ujedno će tražiti i sve odluke iz opštinske Uprave na osnovu kojih se stanovi dodeljuju.

– Kako Vas nije sramota da ponižavate ovaj napaćen i ucenjen narod koga ismevate ovakvim činom? Imate li trunke morala, griže savesti i stida kada možete da se uselite u stanove koje niste zaslužili da pogledate a ne da dobijete? Objasnite gde su nam građani i omladina, zašto se sele i odlaze iz Trgovišta? – pita se Marko Krstić, predsednik OOO NS-a u Trgovištu, koji i potpisuje ovo saopštenje.

Na kraju, OO NS-a zatražio je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da proveri svoje lokalne funcionere, ali i odluke na osnovu kojih su Krstić i Kolić dobili predmetne stanove.  • Ostavi komentar