Aktivizam i mladi

INDIGO: Kulturna orijentacija i razmena u južnoj SrbijiU utorak, 11. aprila 2023., u 13.00, u sali OKCE u Vranju, okupiće se mladi iz Ukrajine i Vranja, kako bi zajednički ukrasili uskršnja jaja i pripremili izložbu na otvorenom, koja će se održati u petak, 14. aprila, u 12.00, na šetalištu, kod Robne kuće, u centru Vranja.

Tokom prvog dela uskršnje akcije, mladi će saznati kako se obeležava Uskrs u Srbiji i Ukrajini i pripremiti svoje radove uz druženje i saradnju.Tokom drugog dela akcije, u petak, 14. aprila, mladi iz Vranja i Ukrajine predstaviće svoje radove javnosti, razgovaraće sa građanima i građankama i pokloniti ukrašena uskršnja jaja, čime će upoznati lokalnu zajednicu sa sličnostima koje postoje između naše i kulture Ukrajine.

Akcija se organizuje u okviru projekta „Kulturna orijentacija i razmena u južnoj Srbiji“, koji sprovodi Grupa za decu i mlade „Indigo“ u partnerstvu sa kancelarijama za mlade iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Bosilegrada i Filozofskim fakultetom iz Niša. Projekat se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), uz podršku Švajcarske.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar