IN MEMORIAM: Zoran Velinović FabusU Vranju je večeras preminuo Zoran Velinović, poznatiji kao Fabus.

Velinović je rođen je 1976. godine u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu, Nakon toga završava Višu ekonomsku školu u Leskovcu  i Fakultet za menadžment na Univerzitetu primenjenih studija Megatrend.Dalje usavršavanje je nastavio na master studijama na Fakultetu poslovne ekonomije iz Sremske Kamenice i na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Najpre je od 2001. do 2004. godine radio je kao  profesor u Srednjoj ekonomskoj školi u Vranju.Bogatu političku karijeru započeo je u martu 2010. kao direktor Javnog preduzeća “Besna Kobila” u Vranju, gde je proveo godinu dana.

Nakon toga postavljen je za koordinatora za srednje obrazovanje u Koordinacionom telu za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Od 2011.godine zaposlen je na  Ekonomskom fakultetu u Subotici, kao koordinator odeljenja u Bujanovcu.

On je 2015. godine izabran je za predsednika Saveta za ekonomiju, privredu, industriju i turizam SNS-a u Vranju. Dok je 2016. izabran je za pomoćnika gradonačelnika Vranja, zaduženog za ekonomski razvoj, rad i zapošljavanje. i na toj funkciji je bio do 2018. godine.

Na prvoj sednici nakon izbora u decembru, 2023. godine podneo je ostavku na mesto odbornika, jer je izabran za direktora JP „Pakring servis“ u Vranju.

Vest o smrti Velinovića zatekla je mnoge priijatelje i kolege. Za sobom je ostavio suprugu i dvoje dece. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar