Imunizacija: Bivalentna protiv KORONE i vakcina protiv GRIPA u trenduU periodu od 16. januara do 22. januara u Domu zdravlja u Vranju dato je sedam doza bivalentne vakcine protiv virusa korona i 18 protiv sezonskog gripa, saopštava PR služba Zdravstvenog centra u Vranju.

U odnosu na prethodni period do 15. januara, imunizacija građana Vranja zadržava trend vakcinacije bivalentnom vakcinom protiv korone i vakcinom protiv sezonskog gripa, jer je broj vakcinisanih ovim vakcinama neznatno manji.U naznačenom periodu od 16. januara do 22. januara data je samo jedna doza vakcine protiv virusa korona, kineska, što pokazuje da je nešto veće interesovanje građana za imunizaciju bivalentnom vakcinom protiv korone i vakcinom protiv sezonskog gripa.

Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa, vakcinu je primilo 2.094 građana vranjskog kraja.Vranjance bar za sada nije na pojačano interesovanje za imunizaciju protiv virusa korona naterala ni činjenica da je procenat novoinficiranih koronom u odnosu na broj testiranih prešao 10 odsto, a do nedavno je varirao između pet i osam odsto.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar