I Vranjanci na PROTESTU PROSVETARA u BeograduNa protestu prosvetara, održanom u utorak u Beogradu ispred Skupštine i Vlade Srbije učestvovali su i prosvetni radnici iz Vranja.

Protest je organizovala Unija sindikata prosvetnih radnika (USPRS) pod nazivom „Ne odustajemo“, sa zahtevom da se broj učenika u odeljenjima smanji na 24.Prosvetai su najavili da ne odustaju od pravednih platnih razreda, dostojanstvenog života i zarade, tužbi pokrenutih zbog nebrige države i kvalitetnog obrazovanja za svako dete.

Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Da je vlast imala sluha za ovaj naš zahtev, od pre skoro decenije, danas ne samo da bi smo imali bolje i kvalitetnije obrazovanje, već ne bi bilo potrebe za nekakvim „semaforima“ ministartva u načinu realizacija nastave u ovo doba pandemije Corona virusa. Naglašeno da se više mora i moralo ulagati u obrazovanje i da se na tome na vreme radilo ne bi bilo potrebe, ili bi ona bila svedena na minimum, na prelazak na kombinovano odnosno online nastavu – ocenio je funkcioner USPRS-a Dušan Mladenović.Skup ispred Skupštine Srbije počeo je intoniranjem himne, okupljeni su nosili zastave USPRS i transparentom „Ne odustajemo“.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Svedok 01/09/2021

    Ostavi komentar