„I druge su fabrike zatvarane, a VUČIĆ JE ĆUTAO”

Eko Taxi Vranje

Priznanje da je Vlada Srbije „još pre dva meseca znala za odlazak “Geoksa” iz Vranja izazvalo je lavinu komentara na Info Vranjskim, ovoga puta sa jedinstvenim sstavom – država je opet ostavila Vranjance na cedilu.

I upravo na tu temu je premijerka Brnabić izjavila je da „još jednom jasno poručuje svim radnicima u “Geoksu” da ih ni Vlada Srbije, ni predsednik  Vučić neće ostaviti na cedilu.Brnabić je, takođe, na pitanje prisutnih novinara o strahovima radnika da će u slučaju da dođe novi investitor u Vranje, „dobiti posao samo oni koji su članovi vladajuće stranke“ navela da se „SNS i Vučić nikada nisu borili za radna mesta za svoje članove, već za sve građane Srbije“.

Sa lica mesta, arhiva, FOTO Info Vranjske

Snovi su lepa stvar, ali, situacija na terenu je nešto sasvim drugačije. Neke informaije govore da su zapsoleni u “Geoksu” u petak primili zarade za jul.

I u druge fabrike ljudi ostadoše bez posao, pa ne dođe Vučić da im pomaže… Ja sam radila u Spilit, gazda pobeže u Rusiju, ostao nam je dužan i po dve plate, a većini po jednu – kaže jedna od naših sagovornica.

Bilo kako bilo, stvar se približava raspletu, a od ponedeljka i lokalna vlast počinje, posle odmora, rad u punom kapacitetu.

Radnici “Geoksa” sa pravom očekuju da lokalni napednjaci konačno izađu sa svojim predlogom rešenja, ili će i oni ipak sačekati septembar – i Vučića.

NIV  1. Vasko 01/08/2021
  2. Napredno do dno 01/08/2021
  3. Ha ha ha 01/08/2021
  4. Па 01/08/2021
  5. Paparaco 01/08/2021
  6. Ivica co 01/08/2021

  Ostavi komentar