Gramađe ponovo bez vode: I Uskrs u bezvodici

Eko Taxi Vranje

Zbog havarije na vodovodnoj mreži naselje Gramađe u Vranjskoj banji ponovo je bez vode, javlja sajt Grada Vranja.

Po ko zna koji put, a sve zbog pucanja zastarelih azbestnih cevi, ovo banjsko naselje ima probleme sa vodosnabdevanjem, pa su slavine u preko 100 domaćinstava ostale suve, a „agonija vode“ pogodila je više od 300 žitelja zlosrećnog Gramađa.Sreten Mitić, Banjčanin iz ovog naselja, poručuje i istovremeno upozorava „da odgovorni, pre svih, vranjski „Vodovod“, moraju da shvate da jedino zamena dotrajalih azbestnih cevi predstavlja jedini način da se trajno reše ogromni problemi u vodosnabdevanju Gramađa“.

Moje komšije, ali svi drugi koji žive u Gramađu, unapred strahuju da će i dolazeći Uskrs provesti bez vode, što bi bio presedan i skandal za sve odgovorne, „Vodovod“ Gradsku opštinu Vranjska Banja, Grad Vranje, ovako se više ne može, ne prođe ni nekoliko dana, a cevi pucaju, voda se izliva, a slavine su suve, ogorčen je Mitić.

Na kraju, radnici vranjskog „Vodovoda“ su izašli na teren i započeli sanaciju nastale havarije, pozivajući žitelje Gramađa da vodu odmah ne koriste za piće i pripremanje hrane.

Podsećamo, početkom aprila ove godine naselje Gramađe u Vranjskoj banji bilo je pet dana bez vode zbog havarije, pucanja cevi, na vodovodnoj mreži.

NIV    1. БАЊКА 15/04/2022

    Ostavi komentar