Gradsko VEĆE: Usvojen Lokalni akcioni PLAN za ZAPOŠLJAVANJENa 16. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik lekar specijalista Slobodan Milenković između ostalog razmatran je i prihvaćen Lokalni akcioni plan zapošljavanja Grada Vranja za period od 2024. do 2026. godine.

Ovim planom predviđeno je sprovođenje pet mera: stručna praksa, obuka na zahtev poslodavca za nazaposlene, subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, subvencija za samozapošljavanje i javni radovi. U prethodnoj godini najveće interesovanje izazavale su mere obuka na zahtev poslodavca za nazaposlene i subvencija za samozapošljavanje, istakla je Danijela Milosavljević, gradska većnica.Takođe, članovi Gradskog veća prihvatili su Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera na teritoriji grada Vranja,

Predlog Komisije za dodelu sredstava iz oblasti društvenog i humanitarnog rada u 2024. godini i Tekst javnog konkursa za finansiranje/sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada Vranja u 2024. godini.Takođe usvojeni su Predlozi rešenja o obrazovanju organizacionih odbora za realizaciju festivala ,,Vranjska gradska pesma“ i ,,Dečji festival 2024“ i kuturno-turističke manifestacije ,,Vranjsko kulturno leto“ .

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Da se kaže 16/04/2024

    Ostavi komentar