Gradsko veće: PAPRENA LIKVIDACIJA Direkcije i Skijališta

Eko Taxi Vranje

Gradsko veće Vranja na sednici u utorak 21. februara usvojilo je «Poseban program namirenja poverilaca u likvidacionom postupku JP Direkcije za izgradnju i razvoj Grada i JP Skijališta „Besana Kobila“, saopštila je na konferenciji za medije Danijela Milosavljević, PR Gradskog veća.

Brojke koje je iznela Milosavljevićeva o potraživanjima poverilaca navedenih javnih preduzeća u postupku likvidacije, „opravdanih i priznatih potraživanja“, pokazale su da je lokalna samouprava platila visoku cenu ovog postupka započetog još krajem 2016. godine.Ogroman deo potraživanja od preko 200 miliona dinara za obe firme je namiren, ostalo je još 16 miliona dinara za Direkciju i šest miliona dinara za Skijalište, precizirala je Danijela Milosavljević.

Ali to nije sve, Grad Vranje je baš na osnovu postupka likvidacije dva javna preduzeća, Direkcije i Skijališta, vodio više sudskih sporova „odbrambenog“ karaktera, a u želji da izbegne pojedine poverioce pomenutih firmi i njihova potraživanja.

Likvidacija ovih firmi će uslediti tek kada se završe sudski procesi od kojih je DOSTA završeno u korist Grada Vranja», pohvalila se PR Gradskog veća, ali bez preciznog navođenja aktera u tim suđenjima i iznosa njihovog potraživanja od još uvek nelikvidiranih preduzeća, Direkcije i Skijališta.

Podsećamo, krajem 2016. godine, pola godine nakon dolaska SNS na tron lokalne vlasti, započet je postupak likvidacije javnih preduzeća, Direkcije za izgradnju i razvoj Grada Vranja i Skijališta „Besna Kobila“.

Takođe podsećamo, 2019. godine u Vranju je voljom lokalne vlasti formirana nova, tačnije, druga Direkcija, JP „Urbanizam i izgradnja Vranja“ koje baštini delatnost likvidirane firme drugačijeg naziva, dok je od Skijališta „Besna Kobila“ ostala samo istorija.  1. Viktor 22/02/2023
  2. Mara 22/02/2023
  3. da 22/02/2023
  4. Miki 22/02/2023
  5. Rade 23/02/2023
  6. Ja 23/02/2023

  Ostavi komentar