Gradsko veće odlučuje o „RASPORDAJAMA“: Milenković „DELI“ novac za MEDIJE, KULTURU i CRKVUGradsko veće Vranja na 122. sednici u četvrtak 19. januara uglavnom će odlučivati o novčanim tokovima koji se tiču budžeta Grada, delom je u pitanju punjenje gradske kase, a delom kontrola potrošnje novca dobijenog za 2022. godinu u oblastima medija, kulture i crkava i verskih zajednica, objavio je sajt Grada Vranja.

Prva tačka razmatraće otuđenje građevinskog zemljišta u svojini Grada, uz naknadu u novcu, što je naročito intenzivirano u prošloj godini zbog teškoća sa punjenjem gradskog budžeta i serviranjem potreba budžetskih korisnika u lokalnom javnom sektoru.Važna tačka je i imenovanje komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz budžeta Grada Vranja u oblasti javnog informisanja za 2022. godinu.

Imenovanje pomenute komisije je „škakljiv“ posao, jer je gradska vlada u procepu između želja dela gradske vlasti da do detalja iskontrolišu potrošnju medijskih para i namera dela lokalne samouprave i vladajuće SNS da amnestira eventualna prekoračenja medija vlasti, a u znak zahvalnosti zbog medijske podrške aktivnostima Grada i prećutkivanja krupnih propusta o kojima su izveštavali nezavisni mediji.Gradsko veće treba da predloži i sastav komisije za kontrolu trošenja novca u oblasti kulture za 2022. godinu, ali i da predloži dodelu budžetskog novca projektima u ovoj oblasti za 2023. godinu.

Konačno, očekuje se i predlog sastava komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata u oblasti crkava i verskih zajednica za 2022. godinu, što će biti svedeno na puku formalnost, polazeći od činjenice da je srpsko društvo INVALIDNO SEKULARNO zbog posebno jakog uticaja Srpske pravoslavne crkve na društvena zbivanja i kretanja poslednjih godina.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Pahomije 18/01/2023
    2. Trajko 18/01/2023
    3. Ivan 18/01/2023
    4. Slavko 19/01/2023

    Ostavi komentar