Gradske VESTI: Otvaranje izložbe ,,Podvojeni svet“U Galeriji Narodnog muzeja u petak, 25. avgusta, biće otvorena izložba skulptura, slika i objekata ,,Podvojeni svet“, Zorana Ignjatovića, akademskog umetnika iz Kragujevca.

Takođe, biće održana projekcija filma ,,Svako ima prava na svoje parče neba“. Zoran Ignjatović rođen je 1961. godine u LJubljani. Diplomirao je 1990. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu, odsek slikarstvo.Član je ULUS-a od 1992. godine. Izlagao je na više od 100 grupnih izložbi (u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rumuniji, Mađarskoj, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Japanu, Meksiku, Americi, Mozambiku, Južnoj Africi) i 40 samostalnih izložbi (Škotska, Grčka i Srbija).

Realizovao je više od 40 projekata (ilustracije knjiga, dizajn, škole slikanja, oslikavanje enterijera..). Učestvovao je na više od 20 likovnih kolonija.Autor je i koautor 7 udžbenika likovne kulture za osnovne škole, odobrenih od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Dela Zorana Ignjatovića nalaze se u zbirkama Narodnog muzeja u Kragujevcu, Malog likovnog salona u Novom Sadu, Galeriji ,,Laza Kostić“ u Somboru, Narodnog muzeja Užice, Narodnog muzeja u Požarevcu, kao i u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Otvaranje je zakazano za 19 sati.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar