Gradske VESTI: Misija OEBS u Srbiji organizuje diskusiju o rodno osetljivom jezikuMisija OEBS u Srbiji, u saradnji sa Umetničkom produkcijskom grupom ShockART, organizuje promociju filma „Jezik i stvarnost“, kao i diskusiju o rodno osetljivom jeziku koja će uslediti nakon toga.

Skup će biti održan u utorak, 22. avgusta 2023. godine, od 12.00 do 15.00 sati, u velikoj sali Skupštine grada.Zakon o rodnoj ravnopravnosti, kao i nova Nacionalna strategija o rodnoj ravnopravnosti za period od 2021. do 2030. godine, po prvi put predviđaju upotrebu rodno senzitivnog i nediskriminatornog jezika u medijima i javnoj komunikaciji, koji će postati obavezan od 2024. godine.

U razgovoru o važnosti promovisanja rodno osetljivog jezika kao jednog aspekta borbe protiv diskriminacije i protiv nevidljivosti žena i ženskog rada u našem društvu, pored predstavnika i predstavnica javnih uprava i medija, učestvuje mr Maja Sedlarević, lingvistkinja i političarka, bivša predsednica Skupštine Vojvodine.Razgovor moderira Maja Mićić, predstavnica odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Srbiji.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Atlija Milorad 22/08/2023
    2. Jelena 22/08/2023

    Ostavi komentar