Gradske vesti: Gradonačelnik MILENKOVIĆ obišao SOFKINUGradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima obišao je danas Sofkinu ulicu u Vranju, gde je kroz projekat i program Čista Srbija bila definisana trasa rekonstrukcije fekalne kanalizacione mreže. Po rečima gradonačelnika Milenkovića kada je počela realizacija ovog projekta, tokom izvođenja radova, naišlo se na tursku kanalizaciju na koju je bio priključen određeni broj kuća, te je sve to moralo da se reguliše.

Radovi su završeni i sada su sva ova domaćinstva priključena na novu kanalizacionu mrežu. S obzirom da je ulica Sofkina jedna od starijih u gradu, vodovodna mreža je bila od azbestnih cevi što je, takođe, prouzrokovalo probleme, te je obavljena i potpuna rekonstrukcija vodovodne mreže. Uz saglasnost stanara ulice dogovorili smo se da je pokrijemo kockom, što ima smisla jer se Sofkina oslanja na Baba Zlatinu ulicu, koja je pod kaldrmom i tako smo napravili jednu ambijentalnu celinu u užem centru grada. Inače, grad Vranje podržao je uređenje Sofkine ulice, u delu rekonstrukcije vodovodne mreže i pokockavanja kolovoza, sredstvima u iznosu od 3,8 miliona dinara sa PDV.

Gradonačelnik je dodao da „što se tiče ovog dela grada u planu je da se izvrši rekonstrukcija kanalizacione mreže u Jug Bogdanovoj i Ulici Stanoja Glavaša“. Koje su po rečima Milenkovića, zahtevne za rekonstrukciju.

Ali u koordinaciji sa njihovim stanovnicima došli smo do rešenja da uradimo potpunu rekonstrukciju i vodovodne mreže. I ove ulice biće, takođe, pokrivene kockom, jer se pokazalo da je dugotrajnija“, naglasio je gradonačelnik Milenković

Slobodan Milenković je najavio da će se osim u pomenutim ulicama u narednom periodu rekonstrukcija kanalizacione mreže raditi i u ulicama: Bregalnička, Dečanska, Cerska, Jadranska, Koste Abraševića, Nemanjina, 1. Maj, Đure Đakovića, dr Kopše, Sutjeskina, Vojvode Mišića, Omladinska, Svetozara Markovića, Petra Lekovića, Filipa Filipovića, Marička, Kraljevića Marka, Nevesinjska.

Takođe, kanalizaciona mreža radiće se i u seoskim sredinama. ,,Zahvaljujući projektu Čista Srbija i pomoći države uredićemo na teritoriji grada, ali i u prigradskim naseljima i seoskim sredinama, 140 kilometara kanalizacione mreže u vrednosti od 70 miliona evra“, istakao je gradonačelnik Milenković.

Izvor : Gradski sajt  1. Palaleja 30/06/2023
  2. Miki56 30/06/2023
  3. Hustisija 30/06/2023
  4. Grujaqrcina26cm 01/07/2023
  5. Cirkus 01/07/2023
  6. Laufer 01/07/2023
  7. Trajko 01/07/2023
  8. Stanovnik 01/07/2023

  Ostavi komentar