Gradske vesti: Anketa povodom izrade AKCIONOG plana za održivu energiju i klimuPovodom izrade Osnovnog inventara emisija gasova sa efektom staklene bašte i Procene rizika i ranjivosti na klimatske promene, kao sastavnog dela SECAP-a, pozivaju se građani Vranja da se uključe u proces izrade ovog važnog dokumenta, učešćem u anketi za koju je postavljen link na kraju teksta.

Imajući u vidu da je Grad Vranje doneo odluku o pristupanju najvećoj svetskoj inicijativi koja okuplja gradove posvećene klimatskim i energetskim ciljevima – Povelja Gradonačelnika za klimu i energiju (Covenant of Mayors for climate & energy), ovim putem pozivaju se građani da se uključe, kako bi zajedno pojačali naše klimatske ambicije i obavezali se na sprovođenje akcija tempom koji nauka diktira, a u zajedničkim naporima da se zadrži globalni porast temperature ispod 1.5° C – što je najveća ambicija Pariskog sporazuma.

Vizija je da do 2050. godine svi živimo u dekarbonizovanim i otpornim gradovima sa pristupom dostupnoj, bezbednoj i održivoj energiji. Kao deo inicijative Povelja Gradonačelnika nastavićemo da smanjujemo emisije gasova staklene bašte na našoj teritoriji, povećavamo otpornost, pripremamo se za štetne uticaje klimatskih promena i borimo sa energetskim siromaštvom, kao jednom od ključnih akcija za sprovođenje pravedne tranzicije.

ANKETA

Dobro Jutro Srbijo Vranje

Nakon što je utvrđen Osnovni inventar emisija gasova za efektom staklene bašte i izrađena Procena rizika i ranjivosti na klimatske promene našeg grada, želimo da vas zamolimo da izdvojite nekoliko minuta vašeg vremena i popunite onlajn anketu koju vam ovim putem dostavljamo.

Grad Vranje / NIV  • Ostavi komentar