Gradske ČESME: Kako GRAD „čuva“ kulturno nasleđe?Većina česama u gradu su neispravne i nemaju vodu ili ona nije bezbedna za piće, pa građani ne mogu da se oslone na korišćenje bilo koje česme u Vranju, a negativan prilog svemu je njihov izgled.

Još uvek fali veliki broj česama radi pokrivenosti svih gradskih lokacija, ali neverovatan je trend da su ove koje postoje u ovoliko lošem stanju.Prljave su i hvataju rđu, polomljene, pune smeća, išarane nazovi „grafitima“… Mada, ne razlikuju se mnogo od nepristupačnih prilaza koji vode do njih i brige onih zaduženih za održavanje i uređenje javnih česama.

Nasumični prolaznik je na pitanje o česmama reagovao poraženo.Za mene su česme gotova priča. Pije mi se voda i odakle mogu da znam da li česma na kojoj hoću da se osvežim radi? Strah je da priđeš slavini ako postoji uopšte, a kamo li da piješ vodu, kaže razočarani prolaznik.

Mnoge od ovdašnjih česama pored osnovne namene – pijaće vode, imaju kulturni i istorijski značaj, trebalo bi i estetski, ali voda i lepota kao simboli života ne dotiču „napredne“ kadrove.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Mileva 29/06/2023
    2. Miki56 29/06/2023
    3. Selena 29/06/2023
    4. Mist 30/06/2023

    Ostavi komentar