Gradska reka pocrni svakog drugog dana: Zagađivač (ne)poznat

Eko Taxi Vranje

Gradska reka svakog drugog dana promeni svoju boju, pocrni nizvodno od benzinske Sektora za vanredne situacija, javljaju portalu InfoVranjske.rs stanovnici Donjeg Vranja.

To se, kažu Donjevranjci, „događa svakog drugog dana, voda u koritu dobija baš crnu farbu na toku nizvodno od „vatrogasaca“ i tako teče prema Južnoj Moravi da i nju „ofarba“, odnosno, zagadi».Žitelji Donjeg Vranja sumnjaju ko je zagađivač, ali saopštenje o tome prepuštaju nadležnim državnim organima.

To su Zavod za javno zdravlje, ekološka inspekcija, Odeljenje za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine, a imamo u gradskoj vlasti i Odeljenje za urbanizam, imovinsko-pravne poslove, komunalno-stambene i zaštitu životne sredine, ali svi ćute da se ne zameraju moćnicima, zagađivačima naše reke, ogorčeni su ljudi iz Donjeg Vranja.

Vremešniji Donjevranjci lamentiraju nad prohujalim vremenima, kada se se na Bogojavljanje kupali za krst u Gradskoj reci.

To je moglo tada, voda u reci je bila toliko čista da smo mogli da je pijemo, a sada je crna svakog drugog dana, mada ponekad i pocrveni, pa teče „mutna i krvava“ kao Marica posle bitke, prisećaju se boljih dana i drugačije Gradske reke.    1. Kosta 03/12/2022
    2. Slobodan 1 03/12/2022
    3. Jovanka 03/12/2022
    4. Čarobnjaci 05/12/2022

    Ostavi komentar