Gradska reka na izdisaju: Kolektor i DEPONIJA

Eko Taxi Vranje

Voda Gradske reke u Vranju u utorak 26. jula popodne imala je mutnu crnu boju i u uslovima izuzetno niskog vodostaja širila je smrad u gradskim kvartovima koji gravitiraju njenim obalama.

Građani koji žive na njenim obalama u gornjem delu Vranja tvrde „da se fekalna kanalizacija izliva u korito Gradske reke na potezu nizvodno od istorijskog Belog mosta, a uzvodno od mosta u ulici Kralja Milana“.Kritična tačka na toku Gradske reke kroz Vranje je i obala kod mosta na Bulevaru AVNOJ-a, odmah pored „Dunav osiguranja“ i nedaleko od zone velikih marketa, gde se kanalizacija izliva u tok reke.

Na više mesta na obalama Gradske reke postoje divlje deponije, a najkritičnije lokacije su pored ograde Medicinske škole i Sportske hale, na delu toka nizvodno od mosta na Karađorđevoj ulici i pored nekadašnje „Koštane“ nizvodno od mosta na Bulevaru AVNOJ-a.

Voda Gradske reke u sredu 27. jula ujutro bila je bistrija i manje crna, ali se smrad slabijeg intenziteta osećao i dalje u gradskim kvartovima u blizini njenog korita.

Podsećamo, osim crne boje, Gradska reka je povremeno bila i crvena, kao što se to dogodilo juna 2021. godine zbog čega je protestovao čak i beogradski „Eko centar“, nevladina organizacija za ekologiju, koja je javno označila vranjske tekstilce zbog toga što je ova reka „pocrvenela“.

S. Kostić    1. Zdravlje 28/07/2022
    2. Robin H 28/07/2022
    3. deda mraz 31/07/2022

    Ostavi komentar