Grad Vranje u „podrumu“: Ćutanje umesto odgovoraGrad Vranje nije u mogućnosti da razreši pravno-administrativnu problematiku oduzetih podruma stanarima naselja Ledena stena 1999. godine, jer oduzimanje tih prostorija za potrebe skloništa od bombardovanja NATO pakta nije prošlo nikakvu papirologiju niti je podkrepljeno nekim drugim papirima i odlukama u uslovima tada zavedenog ratnog stanja, tvrdi sagovornik portala InfoVranjske.rs iz Gradske uprave.

Tada su na silu, a pozivajući se na ratno stanje, tadašnje kabadahije na vlasti vlasnicima stanova u Ledenoj steni oduzeli podrume koje su ovi ljudi kupili kada su otkupljivali stanove, pa sadašnja gradska vlast, koja istini za volju sa tim oduzimanjem nema ništa, ne zna šta da radi u neočekivano oživljenom pravnom non sensu u koji se našla posle postavljenog pitanja od strane portala, objašnjava sagovornik InfoVranjskih.rs.Portal je u ponedeljak 16. maja objavio vest pod naslovom „Žitelji Ledene stene: Vratite nam podrume“, pozivajući se na razgovor sa Đurđinom Popović, vlasnicom stana u ovom vranjskom naselju, koja je upoznala lokalnu javnost sa problemom otetih podruma 1999. godine koji su kupljeni kada i stanovi u Ledenoj steni

Grad Vranje, konkretno, Kabinet gradonačelnika Slobodana Milenkovića, na pitanje portala InfoVranjske.rs vezano za problem oduzetih podruma stanovnicima naselja Ledena stena, obećao je putem mejla u utorak 17. maja odgovor na postavljeno pitanje u najkraćem roku, ali je do petka 20. maja izostao bilo kakav odgovor.Portalu InfoVranjske.rs je u utorak 17. maja stiglo obaveštenje iz Kabineta gradonačelnika Vranja koje je potpisala Smilja Antić, službenik za stručne i administrativne poslove Kabineta Slobodana Milenkovića.

Prosledili smo vaše pitanje nadležnom Odeljenju Gradske uprave, a odgovor ćete dobiti u što kraćem roku, obećali su iz Kabineta gradonačelnika Milenkovića u utorak 17. maja.

Kako do petka 20. maja iz „nadležnog“ Odeljenja, verovatno Odeljenja za urbanizam, imovinsko-pravne i komunalno-stambene poslove, što je pretpostavka portala, nije stigao obećani odgovor, InfoVranjske.rs su odgovor potražile po insajderskom principu, obrativši se kompetentnom radniku Gradske uprave.

„Teško da ćete dobiti odgovor uprkos obećanju iz Kabineta gradonačelnika, jer se činjenice iz zvanične „papirologije“ i faktičkog stanja „na terenu“ ne slažu, stanari su papirološki vlasnici stanova u koje spadaju i podrumske prostorije, ali im je korišćenje podruma uskraćeno još 1999. godine kada je od tih prostorija napravljeno sklonište, a o tome nema pisanog traga, tumači sagovornik portala InfoVranjske.rs.

Portal se na kraju, ponajviše zbog oštećenih stanara iz naselja Ledena stena, nada da će obećani odgovor iz „nadležnog“ Odeljenja, ipak, stići na mejl adresu InfoVranjskih.rs.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Oko 23/05/2022
    2. Milica 23/05/2022
    3. Kabinet 23/05/2022
    4. Shelter 23/05/2022

    Ostavi komentar