Grad Vranje: Nismo PRODALI Ilindensku ulicu

Eko Taxi Vranje

Kabinet gradonačelnika Vranja odgovorio je na pitanje portala InfoVranjske.rs u vezi sa prodajom dela Ilindenske ulice od strane Grada, ali tek nakon objavljene vesti pod naslovom „Grad Vranje moralni „Patuljak“ – Privatnik kupio ulicu“.

Odgovor Kabineta gradonačelnika, ujedno i demant, koji je potpisala Jelena Marković, urbanista Grada Vranja, objavljujemo u celini i bez ikakvih izmena.Povodom vašeg pitanja i teksta pod nazivom „Grad Vranje moralni „Patuljak“ – Privatnik kupio ulicu“, moramo da demantujemo navedene podatke.

Nije tačno i apsolutna je dezinformacija da je Grad Vranje doneo odluku da ovdašnjoj privatnoj firmi, investitoru „Patuljak“ proda deo Ilindenske ulice u donjem delu grada dužine 50, a širine četiri metra, kako je navedeno u tekstu. Nema ni zahteva vlasnika parcele („Patuljak“) za pomenuto dokompletiranje u nadležnom Odeljenju za urbanizam i imovinsko-pravne poslove.

Ne postoji mogućnost prodaje pomenutog dela ulice investitoru „Patuljak“, niti bilo kom drugom, odnosno, otuđenja javne površine, kako je jasno definisano u važećem PGR Zona 3 u Vranju, gde spada i pomenuta Ilindenska ulica, dakle, nije prodat deo Ilindenske ulice.

Po pitanju izgradnje objekta na tom prostoru, u ovom trenutku nije moguća izgradnja zbog neusaglašenosti planskih dokumenata, GUP Vranje i PGR Zona 3″, navodi se u odgovoru na novinarsko pisanje i demantu iz Kabineta gradonačelnika Vranja.

NIV  1. Ozon 11/05/2022
  2. Če Gevara 11/05/2022
  3. Dane 11/05/2022
  4. Zlaja 80 11/05/2022
  5. Toni 12/05/2022

  Ostavi komentar