Grad protiv Sportskog saveza: Ne vredi vam ni dopis VUČIĆU

Eko Taxi Vranje

„Agresija“ Grada Vranja protiv Sportskog saveza nastavljena je i nakon poslednjeg pisanog obraćanja zaposlenih u ovoj organizaciji Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije, javljaju portalu InfoVranjske.rs iz Sportskog saveza.

Sportski savez se obratio dopisom predsedniku Srbije drugog juna ove godine, žaleći se na nameru Grada Vranja da iz sadašnjih prostorija u Domu kulture iseli ovu organizacije, a pozivajući se na „nedostatak sredstava iz budžeta Grada zbog čega nisu bili u mogućnosti da plaćaju zakupninu“.Posedujemo uplatnice koje dokazuju da smo zakupninu plaćali kad smo bili u mogućnosti“, piše, između ostalog, u tom dopisu.

Grad Vranje se odmah nakon dobijanja „packe“ dopisa iz kabineta predsednika Republike, ne gubeći na vremenu, u pisanoj formi obratio Sportskom savezu dopisom koji je potpisala Danijela Milosavljević, većnica za socijalna pitanja i lokalnu upravu.

Dopis Grada Vranja prenosimo u celosti i bez izmena.

Povodom vašeg dopisa predsedniku Republike broj 01-2869/22 od drugog juna 2022. godine, obaveštavamo vas da u skladu sa članom 28. stav 1. tačka 3. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini Grada Vranja, Grad Vranje kao zakupodavac može jednostrano da raskine ugovor o zakupu poslovnog prostora, ako zakupac ne plati u celini zakupninu za dva meseca uzastopno ili tri meseca u toku kalendarske godine.

Takođe, prilikom potpisivanja Ugovora o zakupu poslovnog prostora, vi, odnosno, Sportski savez Grada Vranja je svojim potpisom dao saglasnost da ukoliko dođe do ovakve situacije, Grad Vranje može jednostrano uz otkazni rok da vam otkaže ugovor.

Uvidom u finansijsko stanje, utvrđeno je da su se stekli zakonski uslovi za jednostrani raskid Ugovora o zakupu sa Sportskim savezom. Grad Vranje je u skladu sa Zakonom, svojom Odlukom i važećim ugovorom, pokrenuo postupak za raskid napred navedenog Ugovora», zaključuje na kraju dopisa Grad Vranje.

Gradske većnica za deo resora, „lokalnu upravu“, postupila je u skladu sa faktičkim stanjem, polazeći od interesa Grada da naplati zakupninu, ali kao većnica za deo „za socijalna pitanja“, propustila je priliku da sagleda drugo faktičko stanje o statusu Sportskog saveza u budžetu Grada koji je glavni i jedini krivac za nemogućnost „sportista“ da plaćaju zakupninu.

Prema svemu što se dogodilo poslednjih dana na liniji fronta Grad Vranje – Sportski savez, sve govori da je ovdašnja gradska vlast jača i od lidera SNS i Predsednika Srbije Aleksandra Vučića.    1. Smiljana 11/07/2022
    2. Jase 11/07/2022

    Ostavi komentar