Aktivizam i mladi

Grad osniva „Regionalni inovacioni startap“: Još jedno obećenje ili prava ŠANSA za mlade?
Gradonačelnik Vranja lekar – specijalista Slobodan Milenković u toku četvrta, je u ime Grada potpisao ugovore sa predstavnicima Pedagoškog fakulteta, Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija i Regionalne razvojne agecije Pčinjskog okruga o osnivanju „Regionalnog inovacionog startap centra“ u Vranju.

Gradonačelnik Vranja Milenković, istakao je da na ova način gradska vlast želi da transformiše grad.Mi na ovaj način želimo da uradimo transformaciju grada u smislu da napravimo iskorak ka savremenim trendovima i tokovima. Zahvaljujem svima koji učestvuju u osnivanju ovog društva sa ograničenom odgovornošću, i nadam se da ćemo nakon potpisivanja ugovora krenuti sa intenzivnim radom. Vranje će postati deo mreže digitalnih gradova koja se formira u Srbiji, istakao je gradonačelnik.

„Regionalni inovacioni startap centar“ u Vranju će biti podrška razvoju preduzetništva, pre svega kod mladih i studenata kroz ohrabrivanje preduzetničkih ideja i osnivanja novih firmi, kao i podsticanje znanja u primeni tehnoloških inovacija i ideja.Prilikom potpisivanja ugovora dogovoreno je da naredni koraci budu promocija Centra, podizanje svesti za preduzetnički duh kod mladih kao i umrežavanje studenata sa ostalim fakultetima, startap centrima i tehnološkim parkovima.

Pre potpisivanja ugovora, sastanak je sa predstavnicima visokoškolskih ustanova i srednjih škola organizovao gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević.

Grad Vranje / NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Milena 19/04/2024
  2. Sasa 19/04/2024
  3. JA 20/04/2024
  4. TAKO JE, KAKO JE 20/04/2024
  5. Donjevranjac 20/04/2024
  6. Lopovi 22/04/2024

  Ostavi komentar