Grad ISELJAVA – grad NAPLAĆUJE: Nova potražnja VLASTI prema Sportskom SavezuGrad Vranje ispostavio ja račun sa iznosom mesečne zakupnine Sportskom savezu za mesec mart ove godine i rokom plaćanja do 15. maja, piše na računu Grada broj 13220047 a sa naznakom „Izvršenje budžeta“.

Zoran Stojanović, predsednik Sportskog saveza, potvrdio je za portal InfoVranjske.rs „da je račun dostavljen portalu iz Gradske uprave verodostojan“.Ne želim da komentarišem, jer nastojim da legalnim sredstvima i u skladu sa važećim zakonima rešim problem na relaciji Sportski savez – Grad Vranje, rekao je Stojanović.

Na računu se navodi da mesečna zakupnina bez PDV-a za prostorije koje u Domu kulture koristi Sportski savez iznosi 2.700 dinara, a sa PDV-om 3.240 dinara.

Valuta plaćanja je 15. maj ove godine, pa zaposleni u Sportskom savezu od ličnog novca prikupljaju potreban iznos, ne shvatajući zašto im je Grad Vranje gotovo istovremeno uručio dopis sa zahtevom da se isele iz prostorija i ispostavio račun za mesečnu zakupninu.

Podsećamo, skoro dve godine zaposleni u Sportskom savezu Grada Vranja rade bez plata i bez overenih zdravstvenih knjižica zbog problema sa finansiranjem ove organizacije iz gradskog budžeta, iako se Sportski savez u dokumentima Grada navodi kao «indirektni korisnik budžeta».

Takođe podsećamo, Grad se redovno i u skladu sa važećim Zakonom o sportu obraća Sportskom savezu za zakonom predviđene usluge radi funkcionisanja sportskih klubova na gradskoj terotoriji.

NIV  1. Omladina SNS 04/05/2022
  2. deda mraz 04/05/2022
  3. Srecko 05/05/2022
  4. Polak 05/05/2022
  5. Slave 05/05/2022

  Ostavi komentar